30-3-1403
روز یکشنبه ۲۷ خرداد ماه مرکز کارآفرینی پارک شریف میزبان برنامهای بود که برای اولین بار در یکی از درسهای فنی و مهندسی دانشکدههای دانشگاه صنعتی شریف عملیاتی شده است.
این برنامه در ابتدا با همراهی و ابتکار عمل دکتر خراسانچی، عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف از زمستان ۱۴۰۲ آغاز شد.
در این فرآیند دانشجویان دکتر خراسانچی در درس اقتصاد مهندسی ویژه گروه دریا بعد از یادگیری مبانی پایه و تخصصی درس مربوطه وارد فاز عملیاتی خود در انتخاب و پرورش ایدههایی در توسعه فناوریهای مرتبط با دریا میشوند. ایدههایی که دارای یک مدل اقتصادی پایدار است تا بتوانند یک نیاز یا مسالهای در جامعه هدف مربوط به این حوزه را برطرف کنند.
در این فاز دانشجویان بعد از تیمسازی وارد فرآیند بلندمدت آموزش و منتورینگ مرکز کارآفرینی شریف شدند. ۷ تیم دانشجویی در قالب هسته های فناور شکل گرفت و در بازه زمانی ۴ ماه، ۲ جلسه آموزشی توسط نمایند مرکز کارآفرینی (در قالب کلاس درسی) و ۵۰ ساعت «منتورینگ تیم به تیم» در فضای مرکز کارآفرینی انجام گرفت. در این مدت هر تیم باید روی پرورش طرح خود و اعتبارسنجی آن مطابق نظر استاد درس و منتور مرکز کارآفرینی شریف کار می کرد و باید فایل ارائه به سرمایهگذار را نهایی نموده و آماده دفاع از طرح خود مقابل سرمایهگذار می شد.
در نهایت روز ۲۷ خردادماه زمان ارائه هر تیم مقابل سرمایه گذاران برای جذب سرمایه بود.
طبق هماهنگیها و برنامهریزی استاد مربوط به درس، هر تیمی که موفق به جذب سرمایه جهت پیادهسازی ایده خود شود میتوانست اکثریت نمره این درس را (مطابق با بارمبندی مشخصی) بگیرد.
۱۵ داور و سرمایهگذار این برنامه از مجموعههای مرتبط با حوزه دریایی حضور داشتند که عبارتند از:
- صندوق توسعه صنایع دریایی
- معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری (ستاد حملونقل پیشرفته، معاونت شهرکهای شیلاتی)
- مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری
- هلدینگ سرمایهگذاری پاسارگاد
- کشتیرانی جمهوری اسلامی
- هلدینگ سرمایهگذاری آفتاب
- و تعدادی از سرمایهگذاران خصوصی
۷ تیم دانشجویی برای متقاعدسازی سرمایهگذاران به رقابت با هم در محل مرکز کارآفرینی شریف پرداختند.
طرحهای کارآفرینانه دانشجویان در قالب استارتاپهایی ارائه شد که هر کدام به دنبال راهاندازی یک کسبوکار در صنعت دریایی و کشتیرانی بودند. نمونه ایدههای دانشجویان شامل مواردی به شرح ذیل بود:
- ربات بازرسی تور
- آموزش با VR در صنایع دریایی
- دستگاه شمارشگر ماهی جهت آبزیپروری حرفه ای
- گردشگری در هتل دریایی
- بهینه سازی قفسهای ماهی
- پلتفرم هوشمندسازی زنجیره تامین کشتی
در نهایت تیمها، با مذاکراتی که بعد از ارائه با سرمایهگذاران مرتبط با حوزه خود داشتند موفق به متقاعدسازی ایشان برای سرمایهگذاری، ارائه امکانات و تجهیزات جهت پیادهسازی ایدهشان شدند و یادداشتهای تفاهم اولیه را دریافت کردند؛ تیمها در ادامه جلسات تکمیلی را با سرمایهگذارشان برقرار خواهند کرد.
مرکز کارآفرینی شریف در راستای ماموریت خود به عنوان بازوی پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف در ترویج فرهنگ کارآفرینی، برنامههای مختلفی بین دانشجویان و در سطح دانشکدههای شریف طراحی و اجرا مینماید. برنامههایی که منجر به ایجاد ذهنیت کارآفرینانه و تقویت مهارتهای رفتاری و شناختی دانشجویان و اساتید در مسیر نوآوری و کارآفرینی میشود. برنامههای ویژه مرکز کارآفرینی پارک شریف در صورت تمایل اساتید دانشگاه در سایر کلاسهای درسی نیز قابل اجراست.