18-11-1402 به نقل از یزد فردا
دکتر صدرا ابرقویی: ارتباط صنعت و دانشگاه، یكی از ابزارهای توسعه پایدار محسوب می شود
دکترصدرا ابرقویی : دکتر ناصر صدرا ابرقویی پژوهشگر حوزه صنعت و دانشگاه اظهار داشت تاكنون پيرامون دلايل افزايش بيكاري دانشآموختگان دانشگاهها، آن هم در شرايطي كه صنعت و بازاركار كشور بهشدت نيازمند نيروي متخصص است نظرات مختلفي بيان شده است كه از ميان دلايل مختلف ،بسياري كليد اين حلقه مفقوده را ارتباط صنعت و دانشگاه ميدانند.
در مــقوله ارتبــاط صنعت و دانشگاه ، حمایت از کار و سرمایه ایرانی اهميت دوچنداني دارد، زيرا ميتوان با آموزش مناسب دانشآموختگان دانشگاهها كه سرمايههاي كشور هستند زمينه شكوفايي صنعت و توليدات داخلي را محقق كرد. هماكنون در شرايطي كه روزبهروز بر تعداد داشجويان كشور افــزوده مــيشود، بـــا این وجود تنها بخش کوچکى از اين علم تولید شده در دانشگاهها براى حل مشکلات و برآوردن نیازهای جامعه به کار گرفته مىشود و به نظر ميرسد كه تحقق شعار تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی مستلزم ارتباط هدفمندتر دانشگاهها با صنعت است.
اهميت ارتباط صنعت و دانشگاه، به دليل نقش اساسي دانشگاه ها در توسعه و بكارگيري سرمايه هاي انساني، گسترش دانش مديريت، طراحي و بكارگيري نرم افزارها و سخت افزارها و. در بخش توليد و تجارت بسيار بيشتر از پيش خواهد بود
بحث ارتباط دانشگاه و صنعت از دیرباز در بسیاری از كشورها، مطرح بوده است. برخی از كشورها بنا به نیاز و ساختار صنعتی و دانشگاهی خود این ارتباط را تا حد ممكن تبیین، طراحی و به اجرا در آورده اند. اما به علت پیچیدگی موضوع، استقرار چنین ارتباطی در بسیاری از كشورها همچنان با مشكلات فراوانی مواجه است
هرگاه در جامعه صحبت از ارتباط دانشگاه و صنعت می شود، بیشتر اذهان متوجه دانشگاههای صنعتی و دانشكده های علوم می شود. در حالی كه این گمان، برداشت درستی از موضوع نیست و صنایع با طیف وسیعی از علوم مختلف سركار دارند.
دیدگاه عمومی این است كه هر نوع مشكلی در جامعه یك راه حل بهینه دارد و یافتن این راه حل باعث می شود كه با كمترین زمان و هزینه ، بیشترین نتیجه بدست آید ودانشگاه و واحدهای تحقیق و توسعه مكانهایی هستند كه در آن می توان به این راه حلها رسید. به همین دلیل است كه ارتباط صنعت و دانشگاه، یكی از ابزارهای توسعه پایدار محسوب می شود.