نوآوری در مدیریت برای توسعه پایدار

Kolnegar Private Media (Management Innovation for Sustainable Development)

28 شهریور 1403 7:55 ق.ظ

میلیون‌ها بیمار پس از کووید، حس بویایی یا چشایی را به طور کامل باز نمی یابند

12 ژوئن 2023 -توسط بیمارستان چشم و گوش ماساچوست-اعتبار: Unsplash/CC0 دامنه عمومی
در طول همه‌گیری COVID-19، بسیاری از بیماران در طول و پس از آلوده شدن به SARS-CoV-2 دچار از دست دادن چشایی و بویایی شدند. یک مطالعه گذشته نگر توسط محققان چشم و گوش ماساچوست، یکی از اعضای سیستم مراقبت های بهداشتی Mass General Brigham، از دست دادن حواس بویایی و چشایی را مورد بررسی قرار داد و تخمین زد که حدود یک چهارم آمریکایی هایی که COVID-19 داشتند، تنها بهبودی جزئی یا بدون چشایی یا بویایی را گزارش کردند. نتایج در The Laryngoscope منتشر شده است.
Neil Bhattacharyya، MD، FACS، پروفسور گوش و حلق و بینی در Mass Eye and Ear گفت: «ما می‌خواستیم تأثیر ملی اختلالات بویایی ناشی از کووید را تعیین کنیم. با این داده‌ها می‌توانیم به تعداد زیاد بفهمیم که چه تعداد از مردم حس بویایی یا چشایی خود را به دلیل عفونت کووید از دست داده‌اند و چه تعداد از مردم هرگز این حواس را به طور کامل بازیابی نکرده‌اند.»
این مطالعه گذشته‌نگر از داده‌های نظرسنجی مصاحبه ملی سلامت ۲۰۲۱ (NHIS)، شاخه‌ای از مراکز کنترل بیماری (CDC)، که شامل داده‌های نظرسنجی از ۲۹،۶۹۶ بزرگسال است، استفاده می‌کند. در داده‌های NHIS، از بیماران مبتلا به کووید در مورد شدت علائم، هرگونه از دست دادن چشایی یا بویایی و بازیابی آن حواس سؤال شد.
تیم تحقیقاتی گزارش داد که حدود 60 درصد از شرکت کنندگان مورد بررسی که مبتلا به کووید بودند، از دست دادن بویایی و حدود 58 درصد از دست دادن چشایی را تجربه کردند. علاوه بر این، همه بیماران پس از بهبودی از عفونت، بهبودی کامل حواس خود را تجربه نکردند.
این مطالعه نشان داد که حدود 72 درصد از بیماران به طور کامل حس بویایی خود را بازیابی کردند، اما 24 درصد تنها بهبودی نسبی داشتند و بیش از 3 درصد اصلاً حس بویایی خود را بهبود نمی‌دادند. به طور مشابه، از افرادی که به دلیل ابتلا به کووید دچار از دست دادن چشایی شده بودند، حدود 76 درصد حس را به طور کامل بازیابی کردند، در حالی که 20 درصد فقط تا حدی بهبود یافتند و بیش از 2 درصد اصلا بهبود پیدا نکردند. تقریباً 28 میلیون آمریکایی پس از ابتلا به کووید با کاهش حس بویایی مواجه شدند.
باتاچاریا گفت که یکی از انگیزه های این مطالعه، بیماری بود که او دید و به دلیل از دست دادن بوی ناشی از کووید، 50 پوند از دست داد.
باتاچاریا گفت: “بیمار غذا نمی خورد و به دلیل از دست دادن بویایی بسیار بیمار و بسیار افسرده شد.” “وقتی در مورد از دست دادن بوی ناشی از کووید می شنوید، فکر می کنید که اکثر مردم آن را باز می یابند و حالشان خوب است. اما تعداد قابل توجهی از افراد هستند که بهبود نمی یابند.”
این مطالعه همچنین نشان داد که بین شدت علائم کووید و از دست دادن بویایی یا چشایی همبستگی وجود دارد. با افزایش شدت علائم، درصد بیماران با کاهش بویایی یا چشایی نیز افزایش یافت. علاوه بر این، احتمال بازیابی حسی بویایی و چشایی نیز با علائم شدیدتر کووید کاهش یافت.
نویسندگان خاطرنشان کردند که از آنجایی که بویایی و چشایی اغلب با هم کار می کنند، ممکن است برای بیماران دشوار باشد که خودشان گزارش دهند که کدام حواس بهبود یافته اند یا خیر. با این حال، جمعیت زیادی از بیماران وجود دارند که از دست دادن بویایی و چشایی را به عنوان یک اثر پس از کووید تجربه می کنند.
در حالی که این مطالعه به دلیل نمونه جمعیت ملی آن جدید است، مجموعه داده‌ها فقط بر بیماران تحت درمان در سال 2021 متمرکز است. این بدان معنی است که بیماران قبل و بعد از سال 2021 در نظر گرفته نشده‌اند و اگر فردی حس بویایی یا چشایی خود را پس از سال 2021 بهبود بخشد، در داده ها مستند نشده بود. علاوه بر این، نرخ از دست دادن بویایی یا چشایی به دلیل عفونت از انواع کووید که پس از سال 2021 به وجود آمد احتمالاً با نرخ های شناسایی شده در این مطالعه متفاوت است.
اگرچه در حال حاضر درمان استانداردی برای بیماران مبتلا به نقص بویایی و چشایی وجود ندارد، محققان خاطرنشان می‌کنند که این یافته‌ها می‌تواند به ارائه‌دهندگان کمک کند تا بیمارانی را که حس بویایی یا چشایی خود را به دلیل کووید از دست داده‌اند مشاوره کرده و میزان بهبودی را پیگیری کنند.
باتاچاریا گفت: “ارزش این مطالعه این است که ما گروهی از افرادی را برجسته می کنیم که کمی مورد غفلت قرار گرفته اند.” از دست دادن حس بویایی یا چشایی آنقدرها که فکر می‌کنید خوش‌خیم نیست، می‌تواند منجر به کاهش خوردن برای لذت و در موارد شدیدتر، منجر به افسردگی و کاهش وزن شود.

https://medicalxpress.com

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *