نوآوری در مدیریت برای توسعه پایدار

Kolnegar Private Media (Management Innovation for Sustainable Development)

31 فروردین 1403 6:38 ق.ظ

همراه اول و پیشگامی در تحول دیجیتال

۱۱ اسفند ۱۴۰۰ – قائم مقام مدیرعامل همراه اول، این شرکت را از منظر «توسعه سرویس‌ها و پلتفرم‌های کاربردی نظیر اوانو، شاد، روبیکا، ذره بین و…» و همچنین «توسعه پلتفرم‌های زیرساختی برای اکوسیستم دیجیتال نظیر پلتفرم‌های اینترنت اشیاء، هوش مصنوعی و…» پیشگام در تحول دیجیتال دانست.

همراه اول+بورس نیوز

به گزارش بورس نیوز، حمید بهروزی، قائم مقام مدیرعامل همراه اول در اختتامیه بیست و هفتمین کنفرانس بین المللی کامپیوتر که در هشت محور علمی تحقیقاتی مختلف علوم کامپیوتری روز پنج‌شنبه ۵ اسفند ۱۴۰۰ در دانشگاه صنعتی شریف تهران برگزار شد، طی سخنانی با محوریت «تحول دیجیتال در همراه اول» اظهار کرد: تحول دیجیتال به صورت کلی حداقل دارای دو مولفه «تحول در شبکه‌ها و سیستم‌هایی که از دیجیتالی شدن فرآیند‌های کسب و کار حمایت می‌کنند» و «تحول در خود این فرآیند‌های کسب و کار» است.



*شرح چرایی پیشگامی همراه اول در تحول دیجیتال

این عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به مدل‌های جدید کسب و کار اپراتور‌ها نیز گفت: مؤسسه مکنزی اعلام کرده که تحول دیجیتال اپراتور‌ها به معنای پایان معماری بسته در اپراتور سنتی است. در مدل جدید کسب و کار اپراتورها، پلتفرم‌های باز و API‌های سهل الوصول هم برای حمایت از توسعه خدمات خود برند اپراتور و هم توسعه خدمات طرف سوم نقش حیاتی دارند.

وی ادامه داد: تحول دیجیتال همچنین برای شرکت‌های مخابراتی موید این نکته است که آن‌ها باید سبد پورتفولیوی خدمات خود را برای ارائه مجموعه‌های جدید خدمات دیجیتال باز کنند؛ این امر با ورود به بازار‌های جدید عمودی که پتانسیل رشد درآمد بالایی داشته باشند، محقق می‌شود.

قائم مقام مدیرعامل همراه اول تحول در تجربه مشتری، ظهور فرصت‌های جدید داده محور، همکاری‌ها و هم افزایی‌های جدید در اپراتور، چابکی و نوآوری بیشتر، تخصص گرایی و تقویت فرآیند‌ها و عملیات‌ها را از فواید تحول دیجیتال برای اپراتور‌ها دانست.

بهروزی مقاصد اپراتور‌ها در تحول دیجیتال را مبتنی بر دو نوع «زیرساخت» و «خدمات» دانست و با اشاره به محتوای مجمع TeleManagement عنوان کرد: یک اپراتور بسته به نیاز‌های جامعه هدف، توانمندی‌ها و استراتژی‌های کلان خود، می‌تواند به یکی از دو سمت این طیف در تحول خود حرکت کند.

قائم مقام مدیرعامل همراه اول همچنین در باب اهمیت آینده نگاری فناوری‌های نو نظیر هوش مصنوعی در تعیین مسیر تحول دیجیتال، ابراز کرد: برخی روند‌های هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۲ به گزارش فوربس شامل نیروی کار فزاینده در حوزه AI، مدلسازی زبانی بهتر و گسترده تر، حضور موثر AI در امنیت سایبری، کمک AI به متاورس، گسترش اتومبیل‌های خودران و… است.

این عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف، همراه اول را از منظر «توسعه سرویس‌ها و پلتفرم‌های کاربردی نظیر اوانو، شاد، روبیکا، ذره بین و…» و همچنین «توسعه پلتفرم‌های زیرساختی برای اکوسیستم دیجیتال نظیر پلتفرم‌های اینترنت اشیاء، هوش مصنوعی و…» پیشگام در تحول دیجیتال دانست.

*اعطای جوایز نفرات برتر نخستین گردهمایی تجلیل از رساله‌های دکتری مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات

وحید شاه منصوری، رئیس مرکز تحقیق و توسعه همراه اول نیز در این رویداد ضمن تشریح اهداف سه گانه این مرکز که شامل «بومی سازی»، «نوآوری» و «تحقیق و توسعه» می‌شود، درباره ماموریت‌های آن اظهار کرد: شناسایی و اولویت بندی نیاز‌های فناورانه، بومی سازی تجهیزات و سامانه ها، ایجاد زیست بوم نوآوری همراه اول، توسعه پلتفرم‌های سرویس‌های دیجیتال و هوشمندسازی، پژوهش و انتصاب فناوری‌های نوظهور و لبه فناوری ICT، حمایت از تولیدکنندگان و شرکت‌های فناوری داخلی، رصد اکوسیستم فناوری اطلاعات و ارتباطات، همکاری با مراکز علمی و دانشگاهی و توسعه همکاری‌های تحقیقات منطقه‌ای و بین المللی، راه اندازی آزمایشگاه‌های تخصصی و مرجع و… بخشی از ماموریت‌های ماست.

رئیس مرکز تحقیق و توسعه همراه اول درباره طرح‌های پژوهشی و دانشگاهی این مرکز نیز گفت: «طرح پژوهانه همراه»، «هسته‌های پژوهشی»، «نوآوری باز»، «حمایت از نخبگان» و «رویداد‌های عملی و پژوهشی» از جمله آنهاست که از قِبل آن‌ها به دنبال شناسایی دانشجویان مستعد، ارتقاء کیفیت پایان نامه‌های دانشگاهی، بهره مندی از ظرفیت اساتید دانشگاه، اجرای پروژه‌های کاربردی و پژوهشی، همکاری با دانشگاه و نقش آفرینی در اکوسیستم پژوهشی صنعت هستیم.

وی به ارائه گزارش آماری از رویداد «نخستین جایزه پایان نامه سال مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات» که در دل این کنفرانس و با همکاری انجمن کامپیوتر ایران برگزار شد، نیز پرداخت و خاطر نشان کرد: کمیته علمی حدوداً اواسط بهمن ماه سالجاری شکل گرفت و برای نهایی سازی لیست داوران، با ۷۰ استاد تماس گرفته شد که نهایتا ۴۲ استاد از دانشگاه‌های سطح بالای کشور در جلسات ارزیابی شرکت کردند.

شاه منصوری ادامه داد: تمامی مستندات ۲۸ بهمن ماه برای داوران ارسال و سوم اسفندماه رویداد داوری برگزار شد.

به گفته وی توزیع کیفی درجات رسانه دکتری شرکت کنندگان به شرح ۷۵ درصد عالی، ۲۰ درصد بسیار خوب و ۵ درصد خوب بود که نهایتا به ترترتیب «آسیه خسروانیان» از دانشگاه سمنان، «شهریار ابراهیمی» از دانشگاه صنعتی شریف و «فاطمه دلدار» از دانشگاه تربیت مدرس توانستند مقام‌های اول تا سوم را در این رویداد کسب کنند.

لازم به ذکر است، جوایزی که برای نخستین گردهمایی تجلیل از رساله‌های دکتری مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات در نظر گرفته شده بود به ترتیب ۲۰، ۱۵ و ۱۰ میلیون تومان برای نفرات اول تا سوم بود که به برگزیدگان اهداء شد.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *