نوآوری در مدیریت برای توسعه پایدار

Kolnegar Private Media (Management Innovation for Sustainable Development)

6 اردیبهشت 1403 1:24 ب.ظ

رویدادی نوآورانه برای پاسخ به نیازهای امنیت غذایی کشور

اولین رویداد نوآوری‌های حوزه امنیت غذایی با هدف رفع نیازهای فناورانه کشور ۱۵ اسفندماه جاری برگزار می‌شود.

حمایت از برگزاری رویدادها و طرح‌های حوزه تامین امنیت غذایی و پایداری این صنعت از جمله اولویت‌هایی است که در کشور مورد توجه قرار گرفته است. همه کشورها نیز برای افزایش بهینه و پایدار سهم خود از صنعت غذایی تلاش می‌کنند. به همین منظور نخستین «رویداد نوآوری‌های حوزه امنیت غذایی» با حمایت و مشارکت شبکه فن بازار ملی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در یک همکاری مشترک با قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء برگزار خواهد شد.

این رویداد منجر به «در اختیار قرار دادن زیرساخت به رفع‌کنندگان نیاز و شرکت‌های دانش‌بنیان، فناور و استارتاپ‌های دارای ایده»، «ارائه طرح یا محصول برای رفع نیازهای مطرح شده» و همچنین «تعریف فعالیت‌های مشترک و هم‌سرمایه‌گذاری با مجموعه‌های متولی و دارای دغدغه مشترک برای بهبود شرایط امنیت غذایی» منجر خواهد شد.

امروزه یکی از معضلات عمده در کشورهای در حال توسعه، تهیه غذا برای جمعیت در حال رشد با توجه به محدودیت منابع‌ طبیعی است. گزارش‌ها نشان می‌دهد که برای تأمین غذای جمعیت فعلی جهان در سال ۲۰۵۰، باید دو برابر میزان کنونی مواد غذایی تولید کرد.

ایران نیز از رشد جمعیت و افزایش تقاضای تولید مواد غذایی مستثنی نیست و مسائلی همچون افزایش جمعیت، محدودیت منابع و بحران اقتصادی در آینده می‌تواند امنیت غذایی را با چالشی جدی مواجه کند. از این رو در مسیر تولید پایدار غذا، موانعی همچون محدودیت زمین‌های کشاورزی، کمبود آب، قیمت بالای انرژی، افت سرمایه‌گذاری در زمینه تحقیقات کشاورزی و افزایش ضایعات غذایی نیز منجر به کاهش بهره‌وری می‌شود که نیازمند توجه و ارائه راه‌حل‌های کاربردی توسط صاحب‌نظران این حوزه است.

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، برگزاری چنین رویدادهایی می تواند زمینه ساز رفع این معضلات و پاسخ دادن به چالش‌های احتمالی باشد.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *