نوآوری در مدیریت برای توسعه پایدار

Kolnegar Private Media (Management Innovation for Sustainable Development)

2 مهر 1402 9:54 ق.ظ

تصاویر ماهواره‌ای به تازگی نشان داد که دومین دریاچه بزرگ ترکیه از بین رفته است

image 46

برد برگان 03 نوامبر 2021- خشکسالی در دریاچه توز ترکیه اتحادیه اروپا / Copernicus Sentinel-2

زمین در حال تغییر است و زندگی نیز همراه با آن در حال تغییر است.

تصاویر ماهواره ای جدید از دریاچه توز ترکیه رنگارنگ، الهام بخش، اما عمیقا نگران کننده است. بر اساس گزارش اولیه Gizmodo، دریاچه ای که زمانی دومین دریاچه بزرگ ترکیه بود، توسط ماهواره سنتینل-2 آژانس فضایی اروپا به تصویر کشیده شده است.

دریاچه توز یکی از بزرگترین دریاچه های آب شور جهان بود و معمولاً با تغییر فصول سطح آن اضافه می شود و فروکش می کند. اما بخش عقب‌نشینی چرخه در سال‌های اخیر غالب‌تر شده است و آب آن کمتر و کمتر می شود، تا اینکه اثرات کشاورزی، همراه با تغییرات اقلیمی، تنها گستره‌ای از نمک بی‌آب را در پی آن باقی گذاشت. تصویر بالا توسط برنامه کوپرنیک اتحادیه اروپا پردازش شده است و وضعیت ترسناک دریاچه توز را در سال 2021 نشان می دهد. دریاچه توز مانند دیگر دریاچه های نمکی زمانی ایجاد می شود که بستر دریاچه آب جاری را به دام می اندازد. این آب نمک و سایر مواد معدنی را به نهرها و رودخانه ها وارد می کند و سپس تبخیر می شود و مواد غیرآبی را پشت سر می گذارد. دریاچه توز زمانی تشکیل می شود که هر بهار آب باران و ذوب برف به دریاچه می ریزد.

در حالی که این دریاچه کم عمق با عمق تنها 3 فوت (1 متر) است، آب بیشتری از آن نسبت به قبل تبخیر می شود و 3 اینچ (8 سانتی متر) نمک را بجای می گذارد. این بقایای اضافی به یک صنعت محلی عظیم در منطقه دامن زده است: استخراج نمک، که از ذخایر نمک دریاچه توز تقریباً 250 میلیون تن استخراج می شود (که آن را به یکی از نپر مک ترین دریاچه های روی زمین تبدیل می کند).

ذخایر نمک دریاچه توز نیاز به جریان مکرر آب دارد، اما با کاهش آب در سال های اخیر، صادرات نمک ممکن است کند شود. علت این امر دو چیز است: تغییر آب و هوا، و خشکسالی بزرگ که بر عرضه آب تأثیر می گذارد، علاوه بر افزایش فشار بر کشاورزی و صنایع، که مقدار زیادی از آب را قبل از اینکه حتی نمک را خیس کند، از دست می دهد .  یک مطالعه در سال 2007 نشان داد که دریاچه توز فقط نیمی از اندازه 40 سال پیش است.! قابل درک است که حیات وحش محلی نیز از این تغییر آسیب دیده است. دریاچه توز کاندیدای ثبت میراث جهانی یونسکو است و زیستگاه حیاتی برای چندین گونه پرنده است. طبق گزارش Gizmodo، کارشناسان محیط زیست گفتند که در تابستان سال جاری، دولت ترکیه اعلام کرد که تقریباً 1000 پرنده جوان به دلیل سطح پایین آب مرده اند که تنها 5000 جوجه درآورده اند که بسیار کمتر از 12000 پرنده در سال 2018 است.

یک دانشکده علوم طبیعی و مهندسی زمین به نام معزز چلیک کاراکایا در دانشگاه فنی قونیه در گزارشی از یک رسانه خبری ترکیه گفت: اگر اقدامات اساسی برای حفظ دریاچه انجام نشود، ممکن است ظرف 30 سال برای همیشه ناپدید شود. کاراکایا گفت: با کاهش آب به دلیل گرم شدن کره زمین، وجود نمک نیز کاهش می یابد. این امر پیامدهای فرهنگی منفی خواهد داشت. زیرا بیش از صد گونه پرنده در منطقه زندگی می کنند. اگر با کاهش آب رسوب نمک رخ ندهد، یک منطقه رسوب رسی در سطح دریاچه تشکیل می شود. این به معنای حمل مقدار زیادی از آب است و ایجاد گرد و غبار، که می تواند منجر به بسیاری از بیماری های تنفسی شود این بدان معناست که نیروهای محلی و جهانی، چه دولتی و چه خصوصی، زمانی برای از دست دادن ندارند.

https://interestingengineering.com

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *